בית תוכנה, פיתוח תוכנה ואינטגרציות למערכות

בית תוכנה המתמחה בפיתוח תוכנה עבור חברות הייטק, סטארטאפים ויזמים בתחילת דרכם

אלמנט עיצובי אייקון שממחיש אבטחת מידע למובייל

היי, אם הגעתם לעמוד הזה כנראה שאתם רוצים לפתח מערכת או אפליקציה ומחפשים לחבור לשותף טכנולוגי – חברת פיתוח שתוכל לפתח ולממש את הרעיונות למציאות.
בשביל זה אנחנו פה.
כדי לעשות קצת סדר ריכזנו עבורכם את כל מה שצריך לדעת בשלב הכניסה לפרויקט פיתוח תוכנה ויוכל לכם להבין את עומק המחשבה והניסיון שנדרשים לפני שנכנסים לשלב פיתוח תוכנה.
נתחיל מהסוף – תיק עבודות
במקום לחכות לסוף העמוד, אתם מוזמנים לקפוץ ישר לחלק המעניין – הינה כמה פרוייקטים מעניינים שביצענו כדי שנכיר קצת יותר טוב.
במהלך השנים פיתחנו מאות פרויקטים עבור חברות מובילות בארץ כמו 888, אמדוקס, איתוראן, הבינתחומי ועוד, לצד יזמים שלהם פיתחנו את הפלטפורמה הראשונית שעל בסיסה הם הצליחו לגייס משקיעים. עבדנו גם עם סטארטאפים שזקוקים לדחיפה ראשונית כדי להאיץ תהליכי הפיתוח ולקדם את המוצר שלהם.

בואו נשוחח על הפרוייקט שלכם

מלא את הפרטים בטופס הבא ונחזור בהקדם האפשרי
אפשר גם להתקשר אלינו: 09-773-4300 או לכתוב מייל: office@yna.co.il

שם מלא

טלפון

דוא"ל

ועכשיו – נעים להכיר
בשנים האחרונות חברת Y&A הובילה מעל 450 תהליכי פיתוח תוכנה מורכבים מול ארגונים ויזמים. רוב הפרויקטים שלנו כוללים תהליכי פיתוח מלאים מקצה לקצה, שהחלו בתהליך אפיון דרך עיצוב וכמובן הפיתוח עצמו. את כל התהליך אנו מבצעים אצלנו עם צוותים מקצועיים בעלי ניסיון רב בתחום.
לא תמצאו אצלנו מפתחים במיקור חוץ במדינות אחרות, כל המפתחים עובדים אצלנו שנים ואנחנו יכולים להעיד שהם באמת הכי טובים שיש, עם לפחות 5 שנות ניסיון מוכח בפיתוח מערכות ווב, אפליקציות מוביל ומערכות SAAS שונות.
רוב המערכות שפיתחנו הן פלטפורמות cross platform מורכבות עם צד server-side חזק ו- clients שונים ווב אנדרואיד ו-IOS.

מה חשוב לדעת לפני שמתחילים בפרויקט פיתוח תוכנה?
פיתוח תוכנה או פיתוח אפליקציה בצורה איכותית דורשים תכנון מדוקדק, הכרת המוצר, יכולת לאפיין ולתכנן את הארכיטקטורה של המערכת, בחירת טכנולוגיה מתאימה ועוד. אלו החלטות מאוד חשובות שיכריעו את טיבה של האפליקציה, וגם את ההשלכות הפיתוחיות שיבואו בהמשך.
פרמטר נוסף שאסור להקל בו ראש ויש לו השפעה קריטית על ההצלחה של הפלטפורמה – הוא עיצוב UX/UI . לאורך השנים פיתחנו מערכות סופר מתקדמות עם UI לא טוב (למרות הפצרותינו) שפשוט לא עבדו בסוף. מצד שני פיתחנו כמה פלטפורמות די מטופשות שהצליחו מאוד אך ורק בזכות איכות עיצוב ה- UI שלהן.

בואו נדבר על טכנולוגיות
חשוב לי לשתף שפיתוח תוכנה או פיתוח אפליקציה בצורה איכותית דורשת מצד אחד תכנון מדוקדק, הכרת החברה, מוצר ושירות ומצד שני יכולת לאפיין ולתכנן את הארכיטקטורה של המערכת, בחירת טכנולוגיה. אלו החלטות סופר חשובות שיכריעו את טיבה של האפליקציה, ההשלכות הפיתוחיות בהמשך ובכלל משך החיים שלה.

פרמטר נוסף שאסור לכם להקל ראש ויש לו השפעה קריטית על ההצלחה של הפלטפורמה הוא עיצוב UX/UI. פיתחנו מערכות סופר מתקדמות עם UI דפוק ( למרות הפצרותינו..) שפשוט לא צלחו. מצד שני פיתחנו כמה פלטפורמות דיי מטופשות שהצליחו בטירוף אך ורק בגלל איכות עיצוב UI שלהם.

בחירת טכנולוגיה שאלת הטכנולוגיה או יותר נכון שילוב מספר טכנולוגיות בפרוייקט, מעסיקה את ארכיטקט המערכת יחד עם הלקוח. בגדול, עץ ההחלטות מתחיל בסוג המערכת/אפליקציה או פלטפורמה. כלומר יש פלטפורמות שדורשות מהירות עיבוד מאוד גבוה, CPU ( כוח איבוד ), כתיבה וקריאה מדיסק גבוה וכו. אז הנטייה הטבעית תהיה לכיוון שפות אסינכרוניות שמאפשרות ביצוע מספר רב של פעולות במקביל ומנצלת ביעילות גבוהה יותר את משאבי השרתים.

באפליקציות ומערכות יותר content based, שפות שיותר מתאימות הם סינכרונית, לרוב מגיע עם frame working יותר robust שמאפשר חיסכון משמעותי בזמני פיתוח ולכן חוזך לכולם כאבי ראש וכסף.

בעולם האפליקציות מתחבטים בשאלה האינסופית, מפתחים ב native או עושים משהו Hybrid. להחלטה הזו יש השלכות אדירות על עלויות הפיתוח, מחזור החיים של הפיתוח, לוחות הזמנים וכמובן עלויות ומשאבי תמיכה עתידיים באפליקציה.

ההמלצה שלנו היא פשוטה: אם באפליקציה שלכם לא מתעופפים פינגווינים באוויר, כלומר לא מדובר במשחק עם גרפיק מורכבת – לכו על פיתוח  Hybrid. העלויות יקטנו בחצי והטכנולוגיה שקיימת היום מאפשרת ביצועים מאוד גבוהים שלא כמו בעבר.
במקרה כזה אתם פשוט מפתחים ומתחזקים מערכת אחת וחוסכים המון כסף !

אצלנו עובדים כמה צוותי פיתוח, מה שמאפשר לנו להתמחות במספר רב של טכנולוגיות.

אצלינו יש כמה צוותי פיתוח מה שמאפשר לנו להתמחות במספר רב של טכנולוגיות. מרכזי ידע ויכולות יושבים על כמה מרכזי ידע ויכולות בתחומים, stacks:
Server side
php-laravel
node JS
Go
—–
Client side
Vue
REACT
Angular
CSS3
advance Webpack

ועכשיו לדבר עצמו – מערכות ואפליקציות
עבור אפליקציות, סמי native ,ה- flutter הוא כמובן הכוכב העולה שגוגל פיתחה ומתחזקת בשנים האחרונות שמעניק יחס ביצועים / תאימות גבוה במיוחד.
אנחנו תומכים כמובן ב:
Native components
React native or native script
Hybrid
Phone gap
cordova/ionic

שורה תחתונה:
לגבי עבודת הפיתוח עצמה – חשוב לעבוד עם חברה שבה מספר אנשי מקצוע ולא מול מפתח עצמאי שעובד לבד, כמה סיבות:
1. הסיבה הפשוטה ביותר היא שאתם תקבלו את מה שהוא יודע ולא את מה שאתם באמת צריכים.
2. פיתוח תוכנה בימינו מורכב מהתמחות של מספר טכנולוגיות ולכן כדאי לעבוד עם מספר מפתחים בעלי התמחויות שונות.
3. עומק מקצועי – יש הרבה לבטים במהלך הפיתוח, וכדאי שיהיה לרשותכם צוות גדול ומגוון כדי להגיע לפתרונות האידיאליים עבורכם ולא כל מיני work around משוגעים שכבר ראינו בעבר.

טוב..אז כמה עולה ?
העלות תלויה כמובן בגודל ובמורכבות הפרויקט, אבל כדי שתדעו לקראת מה אתם הולכים הינה כמה מספרים:
טווח עלויות של פרויקטי פיתוח תוכנה מתחילים ב 100,000 ₪ + מעמ.
העלויות של צוותי פיתוח הן מגוונות ומשתנות בהתאם למומחיות הטכנולוגיה ומספר שנות הניסיון של המתכנת. אבל בגדול אפשר לחלק את העלות בצורה הבאה:

ארכיטקט מערכת, מנהל פיתוח – סביב ה 450 ₪ לשעה
מפתח ברמת ראש צוות, 5 שנות ניסיון + – 320-280 ₪ לשעה
מפתח שאמור לבצע עבודה (בלי אתגרים מורכבים) -260-280 ₪
מפתח גו'ניור -220-180 ₪ לשעה
בהתאם למורכבות הפרוייקט תבחרו את האנשים הרלוונטים אליכם וכך תחסכו הרבה כסף או הרבה כאבי ראש בעתיד.

אם יש לכם מערכת מורכבת, אתם צריכים מוערבות גבוהה של ארכיטקט ושל מפתח ברמה גבוהה ! לא תעשו את זה, עוד חצי שנה, תבכו על זה כפול 10!
לפעמים הפרוייקט דיי פשוט, אז המנהל הפיתוח מכתיב את דרך הפיתוח ומפתח ברמה סבירה יכול להרים את המערכת (מקסימום קצת יעזרו לו). כמובן שאפשר לנהל משא ומתן על העלויות, תלוי בסדר גודל הפיתוח, במספר אנשי הצוות ו/או שעות פיתוח.


בד"כ אנחנו מובילים תהליכי פיתוח תוכנה עבור מערכות ואפליקציות משלב האפיון, דרך העיצוב UX/UI וכמובן הפיתוח. כך אנחנו יכולים להבטיח לו"ז מהיר, סנכרון מלא של הפרטים ובעיקר תוצאה איכותית.

טיפ חשוב: אתם חייבים להבין בצורה מלאה שיש לחברת הפיתוח, בית התוכנה, את האנשים הנכונים, בעלי יכולת להרים את הפרוייקט שלכם. הפרוייקט שלהם יצליח או יתקל בקשיים רבים תלוי באיכות המפתחים. נקודה.

יקר לי מה אפשר לעשות?
אני יכול להבין את מי שנמצא בתחילת דרכו העסקית, התקציב צפוף והכל עם הרבה חששות. יש לכם 3 אפשרויות לפעולה, כל אחת עם היתרונות והחסרונות שלה:

מפתח פרילנס: רוב הסיכויים שהתמחור של פרילנסר יהיה נמוך יותר. יתרון: זול יותר !
חסרונות: הוא בנאדם אחד, אין לו backup, לעולם אתם לא יודעים באיזה מצב הוא ומתי הוא לפתע עלול להתעורר ולומר שלא בא לו להמשיך.. יש לכך השלכות אדירות על המשך הפרוייקט.
יש לי פנייה אחת בחודש לפחות על סיפור של פרילנסר שנשבר לו וטס לתאילנד או שהפרוייקט הסתבר כגדול עליו.

חברת פיתוח Offshore: לאחרונה יש הרבה חברות ו/או יחידים המציגים עצמם כמנהלי פיתוח או מנהלי פרוייקטים שיכולים להוביל את הפיתוח שלך "בכלום כסף" או "בחצי מהעלות". המציאות כמובן שונה מאוד מההבטחות הללו וזאת מנסיון אישי! התקשורת מאוד קשה, הניהול מאתגר ביותר, איכות הקוד מאוד נמוכה.
ולכן ההמלצה שלי היא אם אתם צריכים פרוטוטייפ – לכו על זה.

אם אתם רוצים להרים מערכת ו/או אפליקציה רצינית…אתם חייבים חברת פיתוח מקומית, מבוססת על מפתחים ישראלים איכותיים!

פיתוח כנגד שותפות
האפשרות הרביעית הנסתרת היא שותפות. כן, כבר קרה לנו שנדלקנו על אפליקציה ונכנסנו כשותפים.

פיתוח תוכנה על בסיס Time & Material
מה זה ? בשיטה הזו מבצעים הערכת משאבים, עובדים ומחייבים לפי המשאבים שנצרכו בפועל. בדרך כלל חודש בחודשו.
יתרונות : ניהול ובקרה ברמה מאוד גבוהה על הפרויקט. יש סיכוי שסך העלות תהיה נמוכה מזו שהערכנו בתחילה. יש גמישות מלאה לגבי שינויים ותעדוף של משימות. כלומר אם אתם הלקוחות פתאום מחליטים שאתם רוצים לשנות משהו, אתם פשוט מחליטים ודורשים שזה יקרה.
חסרונות: אם אתם לא בניהול צמוד, הפרויקט עלול להיגרר והעלות תהיה בהתאם.

פיתוח תוכנה במחיר פיקס
מה זה ? אתם מקבל מחיר פיקס סופי לכלל הפרויקט. כלומר אנחנו, בית התוכנה, מבצעים הערכות ומוסיפים שונות ושעות עבודה לכל מיני הסתבכויות שונות שצפויות וקובעים את המחיר.
יתרונות: יש תקציב מוגדר לפרויקט.
חסרונות: חוסר גמישות. כלומר אין לכם כלקוח שום גמישות להוסיף, לשנות ולהזיז כלום. הכול מתומחר וכל שינוי יגרור השלכות כספיות. לא נעים.
מתח גבוה בין הלקוח והספק וסיכוי לניהול משברים. מדוע? אם בית התוכנה עשה טעות או פשוט הסתבך בתהליך הפיתוח, זה מכניס את המערכת ללחץ ובסופו של דבר זה פוגע במערכת היחסים לקוח-ספק.
למה זה לא טוב לכם? משום שבפיתוח תוכנה אתם זקוקים לשותף ארוך טווח ולא רק להגיע לאבן דרך ראשונה של השקת המערכת.

אנחנו משתפים את הלקוח בתהליך התמחור בשקיפות, מוסיפים את האקסטרות לכל מיני הפתעות ויוצרים סוג של תקציב עוגן, כשהעבודה בפועל היא על בסיס time & material, כך אתם נהנים מהטוב שבשני העולמות.

אז למה לבחור בכם חברת פיתוח ?
לפני הכול – תקשורת. היכולת שלכם לפגוש פנים אל פנים את המפתחים ואת תוצרי הפרויקט שלכם.
שנית, עומק מקצועי, נושא סופר חשוב. בחברת הפיתוח שלנו פועלים צוותי פיתוח רבים ויש להם יכולת להתייעץ בן חברי הצוות. אין חיה כזאת "מפתח שיודע הכול", אך כשיש כמה חברי צוות איכותיים שעובדם יחד – הכול פתיר ומהיר.
דבר שלישי – גיבוי. כן, גם מפתחים חולים לפעמים ולא מגיעים לעבודה. אצלנו תמיד תהיה יכולת המשכיות – לקחת ולהמשיך את הפיתוח כמעט ללא עיכובים בכלל.
ולבסוף, קצת תעופה עצמית – אנחנו באמת מאמינים שאנחנו טובים יותר. ובמקום להגיד את זה, אתם מוזמנים להתרשם ממגוון הפרוייקטים שפיתחנו 

רוצים לקבל הצעת מחיר לפיתוח תוכנה או אפליקציה ? צרו קשר עכשיו

footer footer

רוצים לשמוע עוד?

מלאו את הפרטים בטופס הבא ונחזור אליכם בהקדם האפשרי
אפשר גם להתקשר אלינו: 09-773-4300 או לכתוב מייל: office@yna.co.il

*שם מלא

דוא״ל

מספר טלפון

שאלות ותשובות – פיתוח תוכנה

פיתוח תוכנה איכותית דורש תכנון מדוקדק והכרת המוצר, לכן את התהליך נתחיל בכתיבת מסמך אפיון מקצועי, באמצעותו נוכל לתכנן את המערכת ולבחור את טכנולוגיות הפיתוח המתאימה ביותר.
השלב הראשון הוא בניית מסמך אפיון Wireframes הכולל מחקר שוק קפדני, לאחר מכן נתחיל בשלב העיצוב ux/ui חווית משתמש, רק לאחר סיום שני השלבים האלו נתחיל בשלב הפיתוח. לרוב פרויקטים של פיתוח תוכנה יארכו כ 3-4 חודשים.
אין תשובה חד משמעית, זה מאוד תלוי בפרויקט. בגדול, פיתוח תוכנה יכול לעלות לכם כ 60,000 שקלים והיא יכולה להגיע גם לעלות של כ-200,000 שקלים. טווח המחירים הזה משקף למעשה את מורכבות פיתוח התוכנה, הדרישות והציפיות שלכם, מספר השעות שעבד צוות המפתחים, מספר אנשי הצוות וכדומה.
אצלנו עובדים כמה צוותי פיתוח, מה שמאפשר לנו להתמחות במספר רב של טכנולוגיות. אנו מפתחים גם ב Server side PHP Laravel, Node js, Go וגם Client side React Angular CSS3.
כאשר מדובר בפיתוח תוכנה מורכבת המשלבת אינטגרציה למערכות אחרות, אנחנו ממליצים לבחור בבית תוכנה בעל כמה צוותי פיתוח מקצועיים המתמחים בטכנולוגיות שונות, כך תוכלו להתגבר על קשיים ומרכבויות שיעלו בתהליך הפיתוח.
אנו מציעים ללקוחותינו שתי אפשרויות אחסון, שרת איכותי ומקצועי בישראל או AWS Amazon. בשני המקרים אנו נסייע בכל תקלה שתקרה ואנו זמינים לתקן ולטפל בהם במהירות. במידה ולא תרצו לאחסן את האתר בשרתים שלנו, אתם יכולים לבחור באחסון חיצוני.